Frustration

by Nionde Plågan

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

1.
Letargi 02:50
Kommer aldrig undan. Kommer aldrig att ta mig härifrån. Kommer aldrig försöka igen. Kommer aldrig att ta mig ur det här. Kommer aldrig att vakna upp igen. Kommer aldrig, kommer aldrig. Kommer aldrig att vakna upp igen. För det finns inget sätt, att på något vis, komma undan det här. Nej, det finns inget sätt. Kommer aldrig att ta mig härifrån. Kommer aldrig försöka igen. Kommer aldrig att ta mig ur det här. Kommer aldrig att vakna upp igen. Kommer aldrig, kommer aldrig. Sätt min kropp min i brand, och dansa till lågorna! Greppa tag i min hand, och ta mig någon annanstans! Ta mig till den plats där allting var så bra! Ta mig till askorna, av vad jag brukade vara!
2.
Oändligt 06:05
Vad är det som händer med mig? Vem är det som gräver, som sparkar sönder och river? Var kommer den här jävla tomheten ifrån? Det enda jag vet är att: Hålet inom mig blir allt större. Obehag i allt jag gör, obeskrivlig otillräcklighet. Aldrig rätt sammanhang, aldrig riktigt rätt någonting. Hålet inom mig blir allt större. Oändligt stort. Oändligt djupt. Oändligt mörkt. Det blir allt större. I hela mitt liv har känslan varit påträngande. Hur ska det sluta? Hur stort ska hålet få bli? Jag försöker få kontroll och motverka tomheten, men då omvandlas allt till orimlig misstänksamhet. Ett paranoidt monster. Ett livräddt, krampande, lik med tvångssyndrom. Hur jag än försöker, tvinga mig själv att förändras, så blir allt större, så blir allt djupare, så blir allt mörkt. Det blir allt större, det blir allt djupare. Allt blir mörkt. Allt blir stort. Allt blir djupt. Allt blir mörkt. Allt blir stort. Allt blir djupt. Allt blir mörkt. Hålet inom mig blir allt större.
3.
Vän? I förödelsens stund, när ditt inre av mörker betäckes. När i ett avgrundsdjup minne och aning förgå, tanken famlar försagd bland skuggestalter och irrbloss. Hjärtat ej sucka kan, ögat ej gråta förmår, när från din nattomtöcknade själ eldvingarna falla. Och du till intet, med skräck, känner dig sjunka på nytt. Säg, vem räddar dig då? Vem räddar dig då? Vem är den vänliga ängel, som åt ditt inre ger ordning och skönhet igen. Ingen. Ingen. Ingen. Ingen alls. Natten är inte dagens mor, Kaos! Det finns ingen Gud. Kaos! Det finns ingen Gud.
4.
Orkeslös 09:08
Fåglarna har slutat sjunga för oss. Allt som finns kvar är allt vi en gång var. Ett tomt och trasigt liv, utan drömmar. Ett dovt och skakigt skrik, utan mål. Luften är giftig. Syret bytt mot cyanid. Men ändå andas jag, men ändå. Varje jävla dag, så tvingas jag. Tvingas ner igen, ner till dig. Orkeslös. Trött på att vara trött. Trött på att andas. Hjälp mig härifrån. Ta mig med dig. Snälla hjälp mig! Snälla skjut mig! Jag vill bara sluta vara. Sprätta upp mig, söm för söm. Klipp av allt jag är, tråd för tråd.
5.
[mellanspel] 02:29
6.
Å vi kan knappast rå för att småfåglarna dör, det är sådant som småfåglar gör. Å en viss allergi får en finna sig i, om en önskar en stark industri. Vi har startat en ny produktion på försök. Den är lönsam som säkert ni vet. Därför ligger er hembygd i dimma och rök, men den lättar er arbetslöshet. Sina kliande blåsor och andningsbesvär ska den anställde glömma förvisst. När hen öppnar sitt svällande löningskuvert och kan jämföra tillgång med brist. Å vi kan knappast rå för att småfåglarna dör, det är sådant som småfåglar gör. Å en viss allergi får en finna sig i, om en önskar en stark industri. Visst beklagar vi dig som blir krasslig och sjuk. Visst är det synd att ditt hår ramlar av. Men du får bidrag till lösgom och trevlig peruk, till din något för tidiga grav. Å vi kan knappast rå för att småfåglarna dör, det är sådant som småfåglar gör. Å med vårt sjukvårdssystem vållar vanligt eksem, inget oöverstigligt problem. Vi har startat en ny produktion på försök. Den är lönsam som säkert ni vet. Därför ligger er hembygd i dimma och rök, men den lättar er arbetslöshet. När småfåglar dör.
7.
Återupprepat fastlåst. År efter år. Dag efter dag. Att bryta sig loss leder alltid till att en letar efter nåt nytt. Men inget förändras. Cirkeln sluts. Om igen. Alltid igen. Ingen är lycklig i denna värld. Ingen är lycklig i denna värld. Utom den som fritt kan njuta av vida horisonter. Tänk att ha en verklig chans. Att bryta systemet med livet intakt. Ingen är lycklig i denna värld. Ingen är lycklig i denna värld. Utom den som fritt kan njuta av vida horisonter. Alltid på jakt. Ett hopplöst sökande. Kommer aldrig nånsin nå fram. Aldrig komma loss. Att fortsätta försöka känns helt meningslöst. Har ändå ingen chans. Ser inget ljus. Förevigt stillastående. År efter år. Dag efter dag. Ge mig! Låt mig få! Vida horisonter.
8.
Samhörighet 05:07
Jag gör allt för att slippa och undkomma ensamheten. Det som en gång var bekvämt är nu mer fobi än ovana. Ännu en gång klamrar jag mig fast vid det som är bortom räddning. Vägrar att möta sanningen. Min nya expertis är falsk samhörighet. Min nya specialitet är att vara ensam mitt i gruppen. Välkommen hem! Till falska leenden. Till falska påståenden. Till falska komplimanger. Till falska omfamningar. Ännu en gång klamrar jag mig fast vid det som är bortom räddning. Vägrar att möta sanningen. Min nya expertis är falsk samhörighet. Min nya specialitet är att vara ensam mitt i gruppen. Välkommen hem! Till falska leenden. Till falska påståenden. Till falska komplimanger. Till falska omfamningar. Jag vet vad jag måste göra. Jag vet att det måste få ett slut. Jag vet att jag måste trotsa min rädsla. Tvingas att möta min fobi, resolut. Ångest. Patetiska snyftanden. Ångest. Lär mig att trivas i mörkret igen! Allt ska lösas upp. Inget får finnas kvar.
9.
Revolt 06:09
Från en solstol i trädgården är det svårt att förstå. Från däcket på en yacht är det svårt att förstå. Bakom ratten i en Audi är det svårt att förstå. Ovanför smutsen är det jävligt svårt att förstå. Elden är lös! Det är svårt att förstå! Revolt! Det är svårt att förstå: Att segregation föder frustration. Att bristen på mening drar ner din ambition. Att utanförskap släcker ut allt hopp. Känslan när din hudfärg alltid sätter stopp. Med fast jobb och villa är det svårt att förstå. Med vinglaset i hand är det svårt att förstå. Med stöttande föräldrar är det svårt att förstå. Med en framtid att riskera är det jävligt svårt att förstå. Elden är lös! Det är svårt att förstå! Revolt! Det är svårt att förstå: Att segregation föder frustration. Att bristen på mening drar ner din ambition. Att utanförskap släcker ut allt hopp. Känslan när din hudfärg alltid sätter stopp. Det är svårt att förstå, när en inte vågar förstå. Det är svårt att förstå, när en inte vill förstå. Det är svårt att förstå, när en inte vågar förstå. Revolt - Elden är lös! Det är svårt att förstå, när en inte vill förstå. Revolt – Elden är lös!
10.
Det kan låta ädelt när "demokratins" väktare, skickas att skydda gatorna ifrån folk. För att alla ska tillåtas få plats, oavsett tes, retorik eller ojämlikhet. Men när vår statsapparat välkomnar, nazister att ta plats och bli fler. Då vet vi att något är riktigt jävla fel. Så när de kommer - då måste vi slå tillbaka! Med stöveltramp - då måste vi slå tillbaka! I dyra kostymer - då måste vi slå tillbaka! För att överleva måste vi slå tillbaka! För vi vill bygga en värld, på långsiktighet. För vi vill motverka förtryck och maktmissbruk. Och det är inte vi som naivt nog verkar tro, att fascism kan utrotas med hund och batong. Men när de kommer - då måste vi slå tillbaka! Med stöveltramp - då måste vi slå tillbaka! I dyra kostymer - då måste vi slå tillbaka! För att överleva måste vi slå tillbaka. Antifascism är alltid självförsvar!

credits

released January 13, 2016

'Frustration' is the third release from punk quartet Nionde Plågan. Its release marks a milestone for the band, with newly added members and new sounds, almost completely leaving behind the crust punk that was significant for the previous releases and instead adapting more elements from the metal and screamo genres. Consistent with previous works are the ferocious vocals and political themes and lyrics, specifically regarding anti-capitalism and activism, pinpointing our economic system as the underlying reason to all social struggles and injustices in the world. The album was recorded between july and august 2014 in the bands rehearsal space in Jönköping, Sweden and was then sporadically mixed the following months. During the winter that same year the entirety was mastered by Ulf Blomberg at HoboRec, also located in Jönköping.
Corelease with Through Love Rec, Zegema Beach Records, Friendly Otter, Epileptic Media, Upwind Productions, Dingleberry Records, LTD Records.

12” black vinyl, comes with double sided lyrics insert. First pressing limited to 300 copies. Inlay artwork by Thea Carinsdotter.

license

all rights reserved

tags

about

Unlock Yourself Records Russian Federation

Small label / distro / booking from the southern part of Russia.

contact / help

Contact Unlock Yourself Records

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Frustration, you may also like: